Агнешко с гъби и зелен лук

ГеновеваГеновева
Копирайтър
195
887
1k
58
2
03/05/2021
"Ако готвите агнешко само веднъж в годината, то тогава нека поне е по тази рецепта"
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо150
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо го нарязваме на порции и го посоляваме за няколко часа.

На дъното на дълбока тава нарязваме на едро зеления лук и гъбите на две. Овкусяваме ги със сол, червен пипер и олио.

Месото намазваме с червен пипер, черен пипер и сухата подправка за агнешко.

Върху зеления лук и гъбите изсипваме доматите от консерва и слагаме няколко стръка девесил и джоджен.

Върху тях поставяме овкусеното агнешко. Отгоре върху него поставяме останалите стръкове от зелените подправки и поливаме с малко олио.

Покриваме с фолио тавата и пъхаме за 3 часа на 180°C в студена фурна.

След 3 часа махаме фолиото на агнешкото печено и оставяме да се запече месото.

Да ви е сладко с това агнешко с гъби и зелен лук!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар