Начин на приготвяне
Смелете на брашно суровите бадеми, след което ги смесете с бакпулвера, захарта и бялото брашно.
Имайте предвид, че щом сте смлени бадеми в домашни условия, сместа има нужда да се разбърка много добре, тъй като смлените ядки са влажни и може да се получат нежелани малки бучици.
Разбийте белтъците с 1 щипка сол на водна баня (на 50 градуса) за около минута-две.
Дори и да не получите много пухкава смес, а по-скоро течна, това няма да се отрази на външния вид и вкуса на кексчетата, така че не се притеснявайте.
Прибавете белтъците към сухите съставки и разбъркайте до еднородна смес. Накрая добавете нарязаните на ситно ягоди и внимателно разбъркайте отново.
Разпределете сместа във формички за мъфини (от по-малките).
Включете фурната на 180 градуса и печете мъфините до готовност - около 20-тина минути.
Изключете фурната, но оставете вътре готовите мъфини, като леко открехнете вратичката.
След няколко минути ги извадете и поднесете.
Бадемовите мъфинчета с ягоди са чудни!