Начин на приготвяне
За тестото за киш изсипваме брашното, маслото и солта в кухненски робот и пускаме разбъркване на средна степен.
След това малко по малко добавяме студената вода, за да се оформи меко тесто.
Готовото тесто завиваме във фолио и го оставяме в хладилника за около 15 минути.
За пълнежа за нашия вкусен солен киш в голяма купа объркваме нарязания спанак с двата вида сирене, кашкавала, яйцата и солта.
Готовото тесто разточваме на кръгла кора с дебелина около 2 см.
Разтопената кора я слагаме в кръгла тава, като внимателно оформяме ръбовете и правим дупки с вилица на няколко места.
Накрая изсипваме плънката и я заглаждаме.
Печем моя спаначен киш в предварително загрята фурна на 175°С за 15 минути, след това поръсваме с настъргания кашкавал, малко червен пипер.
Връщаме спаначения пай във фурната за още 15 минути.