Моя спаначен киш

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
3171k5163227
Моя спаначен киш
Снимка: Румяна Салалийска
2 / 3
22/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Ако търсите рецепта за киш, тази е наистина, ама наистина добра"

Необходими Продукти

  • ЗА ТЕСТОТО
  • брашно - 290 г
  • масло - 180 г
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • студена вода - 7 с.л.
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • бейби спанак - 300 г ситно нарязан
  • крема сирене - 4 с л.
  • овче сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г настърган
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ЗА ПОРЪСВАНЕ
  • кашкавал - 150 г настърган
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото за киш изсипваме брашното, маслото и солта в кухненски робот и пускаме разбъркване на средна степен.

След това малко по малко добавяме студената вода, за да се оформи меко тесто.

Готовото тесто завиваме във фолио и го оставяме в хладилника за около 15 минути.

За пълнежа за нашия вкусен солен киш в голяма купа объркваме нарязания спанак с двата вида сирене, кашкавала, яйцата и солта.

Готовото тесто разточваме на кръгла кора с дебелина около 2 см.

Разтопената кора я слагаме в кръгла тава, като внимателно оформяме ръбовете и правим дупки с вилица на няколко места.

Накрая изсипваме плънката и я заглаждаме.

Печем моя спаначен киш в предварително загрята фурна на 175°С за 15 минути, след това поръсваме с настъргания кашкавал, малко червен пипер.

Връщаме спаначения пай във фурната за още 15 минути.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: