Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Бавно печено агнешко с топящи се картофки

Бавно печено агнешко с топящи се картофки

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
661542k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
6
"Комбинацията от крехкото агнешко и ароматните картофи е просто страхотна"

Необходими продукти

  • картофи - 600 грама
  • бира - 330 мл
  • агнешко месо - 2 килограма (бут или плешка)
  • черен пипер
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 300 мл
  • олио - 20 мл
  • девесил
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете олиото заедно с двата вида пипер, солта и девесила. Намажете агнешкото с тази ароматна смес и добре втрийте подправките.

Прехвърлете месото в тава и го полейте с бирата. Сложете алуминиево фолио и сложете агнешкото да се пече в загрята на 180 градуса фурна. След 30-тина минути намалете на 160 градуса и продължете да печете още около 2 часа.

Нарежете картофите и ги добавете около месото. Овкусете ги с червен и черен пипер, добавете малко сол. Разбъркайте картофите и налейте бульона.

Върнете тавата във фурната, увеличете отново на 180 градуса и печете още 30-тина минути.

Агнешкото е много вкусно в компания на страхотните печени картофи. Добавете салата по избор и поднесете.

Бавно печеното агнешко с топящи се картофки е готово.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: