Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Подлютен боб със свински гърди

Подлютен боб със свински гърди

Подлютен боб със свински гърди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свински гърди - 200 грама
  • боб - 1.5 ч.ч.
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • люти чушки - 1 - 2 зелени
  • чушки - 0.5 червена
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • целина - 1 стрък
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • девесил
  • сол
  • ЗА ЗАПРЪЖКАТА
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта ще ви трябва тенджера под налягане. Сипете в нея 2 лъжици олио и запържете свинските гърди.

Добавете боба, който сте накиснали в студена вода от предишната вечер, и налейте вода.

Затворете капака на теджерата и варете боба за 20-ти на минути. Отворете капака и извадете гърдите, оставете ги настрана.

Наситнете всички зеленчуци и ги добавете при боба. Прибавете доматеното пюре и овкусете с подправките. Разбъркайте добре и затворете пак капака.

Варете 10 минути от вдигането на налягането. Отворете капака и върнете месото при боба.

Отделно си направете запръжката за боба. Запържете за кратко червения пипер в загрятото олио.

Сипете брашното, разбъркайте и след 1-2 минути махнете от огъня. Сипете запържката при боба и прехвърлете всичко в гювеч.

Печете боба за 30-40 минути на 200 градуса.

Подлютеният боб със свински гърди е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: