Начин на приготвяне
За тази рецепта ще ви трябва тенджера под налягане. Сипете в нея 2 лъжици олио и запържете свинските гърди.
Добавете боба, който сте накиснали в студена вода от предишната вечер, и налейте вода.
Затворете капака на теджерата и варете боба за 20-ти на минути. Отворете капака и извадете гърдите, оставете ги настрана.
Наситнете всички зеленчуци и ги добавете при боба. Прибавете доматеното пюре и овкусете с подправките. Разбъркайте добре и затворете пак капака.
Варете 10 минути от вдигането на налягането. Отворете капака и върнете месото при боба.
Отделно си направете запръжката за боба. Запържете за кратко червения пипер в загрятото олио.
Сипете брашното, разбъркайте и след 1-2 минути махнете от огъня. Сипете запържката при боба и прехвърлете всичко в гювеч.
Печете боба за 30-40 минути на 200 градуса.
Подлютеният боб със свински гърди е готов.