Начин на приготвяне
Бързият пай с боровинки и череши може да бъде поднесете с топка домашен сладолед!
В голяма купа пресейте брашното с бакпулвер. Добавете и сол. Вземете миксер, с чиято помощ да разбиете захарта и мекото масло. Добавете яйцето и ароматизирайте с ванилия.
След като се получи хомогенна смес, добавете брашното и прясното мляко, редувайки брашно, мляко, брашно, мляко, брашно. Не спирайте да бъркате на най-ниска скорост.
Изсипете пухкавата смес в намазнена кръгла форма 24-26 см, покрита с хартия за печене. Хубаво разпределете сместа за боровинковия пай.
Почистете черешите, сложете ги в купа и ги посипете с нишестето. Разбъркайте и поръсете върху сместа без да спазване някакъв ред. След това между черешите подредете и боровинки.
Запечете разкошния пай за 10 мин. на 180 градуса, а след това за още 45-50 мин. на 160 градуса.
Този пай с череши е невероятно вкусен, поднесен с пудра захар.