Начин на приготвяне
Лападът се почиства от дръжки и жилки, след което се попарва за минута-две във вряла вода. Отцежда се и се накълцва на дребно.
В купичка се разбиват двете яйца. Прибавят се изварата, накълцаният лапад и сол на вкус.
На плота се разстила една кора за баница и с помощта на четка се намазнява.
Навива се на руло около дръжката на дървена лъжица или тънка точилка, набира се на нея, като се оставя малко от краят и да виси.
По същият начин се правят и малките кошнички. Изважда се дървената лъжица и образувалото се рулце се свива като геврек.
Поставя се в едно от гнездата на предварително намазнена формичка за мъфини. Висящият край се слага отдолу и служи за дъно на кошничките.
Във всяка от се слага от плънката с лапад. Кошничките с лапад се пекат във фурна загрята на 180 градуса за около 25 минути или до приятен загар.