Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско контрафиле на фурна със сос

Свинско контрафиле на фурна със сос

IvelinaIvelina
Новак
832972k
Свинско контрафиле на фурна със сос4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
48 мин.
Порции
4
"Свинско контрафиле на фурна със сос, на което ви предлагаме да се насладите днес"

Необходими продукти

  • свинско контрафиле - 600 - 800 г
  • гъби - 250 г
  • чесън - 1 бр. скилидки
  • червени чушки - 0.5 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - и др. по избор
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • лук - 1 бр.
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • бульон - 100 мл незабавен
  • сметана - 200 г
  • сгъстител - малко за сос
  • бекон - 150 г на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви рецепта, класика в немската кухня, която присъства в менюто на всеки немски ресторант. Препоръчвам ви да приготвите за вашите любими хора!

1. Изрежете излишните влакна с мазнина върху контрафилето и изплакнете. Подсушете и подправете със сол, черен пипер и червен пипер на прах.

2. Просто почистете гъбите на нарежете на ивици или кубчета. Лукът се нарязва на кубчета и чесънът се нарязва на ситно.

3. Поставете зехтина в тиган и запържете свинското филе добре от всички страни. Отнема около 15 мин. Извадете месото и запържете гъбите, бекона, лука, чесъна в тигана за няколко минути, докато добавяте сол, черен пипер и червен пипер.

4. Деглазирайте зеленчуците с виното и бульона и оставете да заври, сега добавете сметаната и гответе отново за кратко. Опитайте соса!

5. Поставете месото в соса и поставете стъклен съд с капак (може и друг) във фурната за около 30-35 минути при 180°С. В края на времето за готвене извадете свинското печено и го нарежете.

6. Уплътнете соса с малко сгъстител за сос и добавете магданоза.

7. Поднесете със задушени картофени нудли или пържени картофи, крокети или варени картофи!

Добавете и допълнителна гарнитура кисело зеле към това свинско контрафиле на фурна със сос. Насладете се!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: