Начин на приготвяне
Предлагам ви рецепта, класика в немската кухня, която присъства в менюто на всеки немски ресторант. Препоръчвам ви да приготвите за вашите любими хора!
1. Изрежете излишните влакна с мазнина върху контрафилето и изплакнете. Подсушете и подправете със сол, черен пипер и червен пипер на прах.
2. Просто почистете гъбите на нарежете на ивици или кубчета. Лукът се нарязва на кубчета и чесънът се нарязва на ситно.
3. Поставете зехтина в тиган и запържете свинското филе добре от всички страни. Отнема около 15 мин. Извадете месото и запържете гъбите, бекона, лука, чесъна в тигана за няколко минути, докато добавяте сол, черен пипер и червен пипер.
4. Деглазирайте зеленчуците с виното и бульона и оставете да заври, сега добавете сметаната и гответе отново за кратко. Опитайте соса!
5. Поставете месото в соса и поставете стъклен съд с капак (може и друг) във фурната за около 30-35 минути при 180°С. В края на времето за готвене извадете свинското печено и го нарежете.
6. Уплътнете соса с малко сгъстител за сос и добавете магданоза.
7. Поднесете със задушени картофени нудли или пържени картофи, крокети или варени картофи!
Добавете и допълнителна гарнитура кисело зеле към това свинско контрафиле на фурна със сос. Насладете се!