Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Попска яхния без месо

Попска яхния без месо

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Попска яхния без месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • картофи - 3 - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 - 2 глави
  • целина - 1/2 глава
  • вино - 1/2 чаша
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 кг дребни глави кромид
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 1 - 2 глави
  • магданоз
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двете глави лук, целината и морковите се почистват, измиват и нарязват на ситно. Задушават се в мазнината. Когато омекнат, се прибавят и ситно нарязаните домати.

След като и те вече омекнат, се поръсват с брашното, разбърква се и се пържи 2-3 минути.

Получената запръжка се разрежда с виното, долива се гореща вода и се оставя да ври на слаб огън. Щом като заври, добавете обелените дребни главички лук и обелените скилидки чесън.

След като омекнат, в яхнията се слагат нарязаните на кубчета картофи. Яхнията се захлупва плътно и се оставя да къкри на слаб огън. След като се отстрани от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентина Печева
Валентина Печева
Не смятам за правилно, лукът и чесънът да се слагат преди картофите, тъй като те увират по-бързо и ще се разварят прекалено много....по принцип чесънът се слага накрая ....
29.10.2013 22:43