Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Бъркан тутманик с два вида брашно

Бъркан тутманик с два вида брашно

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Бъркан тутманик с два вида брашно3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • бяло брашно - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1ч.ч.
  • бакпулвер - 1бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • мортадела - 150 г с чушка
  • кисели краставички - 4 бр.
  • сол
  • слънчогледови семки - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със солта. Добавяме киселото мляко и олиото и доразбиваме. Накрая прибавяме пресятите брашна и бакпулвера.

След като разбием всичко, нарязваме мортаделата и киселите краставички на кубчета.

Овалваме ги в 1 с.л. брашно и сипваме в сместа.

Разбъркваме с лъжица и сипваме сместа за тутманика върху хартия печене.

Поръсваме със слънчогледови семки и печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност.

Бърканият тутманик с два вида брашно е много вкусен.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: