Начин на приготвяне
Настържете тиквичките и ги посолете, след това ги оставете да се отцедят в гевгир от излишната вода.
Задушете за около минута на умерен огън нарязания лук. Добавете отцедените тиквички, усилете котлона и пържете още 2-3 минити. Посолете и овкусете зеленчуците с мащерката и нарязания магданоз. Свалете от огъня.
Изрежете капачетата на доматите и внимателно ги издълбайте. Посолете ги отвътре, обърнете ги с издълбаната част надолу и оставете да се отцедят 10-тина минути.
Напълнете всеки домат с малко сирене, плънка, пак малко сирене и накрая се поръсва с галета, за да получи хубава коричка.
Наредете пълнените домати в тава, сипете малко вода и струйка олио.
Печете доматите в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Сложете капачетата върху готовите домати и сервирайте.
Пълнените домати със сирене и тиквички са готови.