Начин на приготвяне
За Бутерки сърца за Свети Валентин накиснете стафидите от вечерта в рома.
Измийте, обелете, изчистете и нарежете ябълките на малки кубчета. Разтопете кравето масло в тиган. Добавете ябълките и пържете, докато омекнат.
Сложете кафявата захар и изчакайте леко да се карамелизира. Добавете стафидите и 1 ч.л. от рома. Омекнат ли стафидите, изключете и махнете тигана от котлона. Добавете канелата и ореховите ядки. Разбъркайте и оставете да изстине.
Отворете тестото и отрежете сърца с формички за сладки. Разпределете ги по две. Върху едното сложете от плънката, а с другото затворете. Притиснете краищата с вилица.
Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио. Подредете приготвените бутерки в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние. Печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност. Извадете, охладете и преди да сервирате готовите сладки, поръсете с пудра захар.