Начин на приготвяне
Първо направете крема, защото трябва да изстине. В касерола сложете малко мляко и разтворете нишестето. Добавете жълтъците, захарта, ванилията, останалото мляко и кората от лимон.
Сложете на котлона и при непрекъснато бъркане изчакайте да заври. Варете около 5 минути и изключете. Махнете лимоновата кора и добавете кравето масло. Разбъркайте и оставете да се охлади напълно.
Отворете бутер тестото и изрежете сърца с формички за бисквити. Подредете в тава, застлана с хартия за печене на разстояние. От изрезките оформете фитили и ги поставете по края на всяко сърце.
Изпечете ги в загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути. Извадете и ги напълнете с крема. Обелете ябълката и я нарежете на малки, фини парчета.
Сложете няколко капки лимонов сок и разбъркайте. Поставете ябълката в крема. Върнете приготвените бутерки във фурната за още 15 - 20 минути или до готовност. Извадете, охладете леко и намажете с мармалада от портокал или друг светъл мармалад по избор.
Насладете се на Ябълкови бутерки за Свети Валентин!