Патешка яхния с нахут

Патешка яхния с нахут
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • патешко месо - 1 бр. бутче конфи
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • нахут - 300 г сварен
  • бира - 1 к.ч.
  • сол
  • кимион
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • патешка мас - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешка яхния с нахут, каквато не сте опитвали!

Първо си подгответе зеленчуците, като ги обелите и нарежете лука и моркова на дребно. Картофите на средни парчета, а чесъна пресовате.

Загрейте тенджера с 3 с.л. патешка мас и запържете всички зеленчуци заедно. Добавете патешкото месо, нахута, червения пипер и доматеното пюре.

Изчакайте няколко минути и налейте бирата. След като се изпари алкохолът, налейте вода, колкото да покрие.

Добавете подправките, разбъркайте патешката яхния и намалете мощността на котлона. Варете до готовност или около 30 минути.

Изключете и ако е необходимо, сгъстете с малко размито брашно готовата яхния.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: