Свинско с нахут и бекон

ЗорицаЗорица
Новак
51
152
4k
6
Свинско с нахут и бекон
Снимка: Зорица
1 / 2
22/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви45 мин.
Общо60 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете месото на порции, бекона наситнете, а свинските ребра разделете. Наситнете магданоза, моркова, лука и чушката.

Сипете олиото в тиган, запържете свинското и го прехвърлете в тенджера. В същата мазнина последователно добавете лука, моркова и чушката.

След като се задушат сипете брашното и го запържете до златисто, като не спирате да бъркате. Разредете с малко от горещата вода и сипете при месото.

Налейте останалата вода в тенджерата. Прибавете ребата и бекона, овкусете със сол, пипер и майорана. Щом сместа заври, засечете 15 минути и прибавете нахута.

След около 20-25 минути изключете котлона и поръсете яхнията с пресен магданоз.

Свинското с нахут и бекон е готово.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: