ezine.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини със сирена и риган

Гризини със сирена и риган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8122k15k1k
Гризини със сирена и риган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
22/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 180 грама
  • гауда - 50 грама
  • риган - 2 щипки (5 г)
  • скаморца - 50 грама или друго пушено сирене/кашкавал
  • масло - 100 грама студено
  • заквасена сметана - 50 грама
  • прошуто - 60 грама или друго пушено или сушено месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смелете в блендер прошутото, гаудата, заквасената сметана, скаморцата и студеното масло.

Прехвърлете в купа получената смес и пресейте брашното към нея. Прибавете ригана и постепенно замесете с пръсти. Първо се получават трохи, а после се оформя компактно тесто.

Не месете прекалено дълго, за да не се стопли маслото, защото така ще се размекне твърде много тестото. Ако все пак видите, че омеква, най-добре го сложете в хладилник за кратко.

Откъснете топчици от тестото и ги разтеглете на фитили, за да се оформят гризини.

Наредете ги върху хартия за печене и изпечете в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути или до получаване на хубав златист загар.

Гризините със сирена и риган са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: