Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Задушен заек»Задушено заешко в сос от горчица

Задушено заешко в сос от горчица

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Задушено заешко в сос от горчица3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Задушено заешко в апетитен горчичен сос, което може да поднесете за вечеря"

Необходими продукти

  • заек - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 50 г
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • вода - 1 ч.ч.
  • горчица - 2 с.л.
  • моркови - 3 бр.
  • гъби - 200 г
  • пипер - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме заешкото на парчета и измиваме добре.

Запържваме за кратко в маслото.

Нарязваме си лука на едро, морковите на колелца, гъбите на парчета, а пипера на лентички.

След като се задушат, добавяме бялото вино, водата, горчицата и солта.

Разбъркваме добре и щом ястието заври, добавяме запърженото заешко месо.

Намаляваме котлона и оставяме заешкото месо да къкри около час или докато е готово задушеното заешко.

Премахваме от котлона и сервираме задушено заешко в сос от горчица, докато е още топло задушеното заешко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: