Кремсупа с кладница

АнабелАнабел
Ветеран
572
3k
1k
254
13/01/2021
Приготвяне5 мин.
Готвене40 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загряват кравето масло и зехтинът.

Лукът и чесънът се почистват, нарязват на дребно и запържват в сгорещеното масло.

След кратко разбъркване се прибавят гъбите Кладница, на които предварително са отстранени жилавите пънчета.

На тенджерата се слага капак и гъбите се оставят да се задушат, докато станат леко златисти.

В тенджерата се налива около литър и половина топла вода с разтворено в нея кубче гъбен бульон.

Прибавя се сол на вкус и суха мащерка, след което гъбената супа се оставя да с е вари на умерена температура на котлона още около половин час.

Когато е готова, се овкусява със смлян черен пипер.

Оставя се леко да се охлади и след това се пасира.

Сервира кремсупа с кладница се гарнирана с крутони, парченца запържена кладница и листенца суха мащерка.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар