Как да карамелизираме лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
598
2k
31
2k
08/01/2021
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • лук - 2 - 3 глави
  • захар - 1 - 2 с.л. (по желание)
  • олио - около 100 мл (или повече)
  • сол - на вкус
  • балсамов оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.

Прибавете захарта и объркайте добре. Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.

Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари. При последния път трябва да се изпари цялата течност.

Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява.

Вече имате ясен отговор на въпроса как да карамелизираме лук.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар