Начин на приготвяне
1. Извадете кашкавала студен от хладилника, нарежете го на парчета и сложете в блендер заедно с лютите чушлета почистени от семките, два от яйчените белтъци и подправките.
Смелете на ситни трохи.
2. Полученото един вид кашкавалено тесто може да приготвите и от микс различни кашкавали- овчи, краве български, плюс гауда или ементал например.
Освен посочените от мен подправки можете да добавите и други по ваш вкус.
3. Оформете топчета, подредете ги в плато, което завийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 30 минути до час.
4. Загрейте олио на умерен огън.
Кашкавалените топчета потапяйте в разбит белтък и овалвайте в натрошен или смлян корнфлейкс.
Пускайте в загрятото олио и пържете до златисто. Топчетата веднага добиват загар, затова внимавайте да не ги прегорите.
5. Изваждайте върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина.
Поднесете панираните кашкавалчета с любимо питие!
Добър апетит!