Сироп от черен бъз в буркани

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
34
105
2k
2
04/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.

Необходими Продукти

  • черен бъз - плод
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сиропа от черен бъз в буркани предварително си подгответе големи буркани, най-добре 3-литрови. Измийте и ги подсушете хубаво.

Вземете един буркан и сложете в него плодчета. Добре е да се натрупат поне 3-4 см. После сипете толкова захар или малко повече. Отново наредете 3-4 см плод, после отново захар.

Това продължава до напълване на буркана. Последно се сипва захар, за предпочитане по-голямо количество.

Обърнете внимание, че бурканите не трябва да са пълни догоре, защото впоследствие сместа ще шупне. Покрийте гърлото на буркана с бъз с марля. Съхранявайте на тъмно място.

Един път дневно трябва да разбърквате буркана с дървена лъжица. Това се случва в продължение на 40 дни.

След като времето измине, прецедете и налейте сока от черен бъз в бутилки. Тях съхранявайте в хладилник.

Зрънцата от плода може да използвате като съставка в кремове, плодови смутита и други десерти.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: