Начин на приготвяне
В купа смесете двата вида брашно и солта. Разбъркайте и направете кладенче.
Затоплете водата и разтворете в нея маята и меда. Покрийте съда с кърпа и оставете за 10 минути, докато маята се активира.
След това прибавете сместа с маята и олиото към брашната и замесете меко тесто.
Накрая добавете слънчогледовите семена и омесете, докато се разпределят равномерно.
Намажете тестото с малко олио, за да не се образува коричка, и оставете на топло да втаса за около 1 час.
Покрийте правоъгълна форма за хляб с хартия за печене.
Оформете втасалото тесто на правоъгълник и го сложете във формата.
Направете няколко разреза с остър нож и оставете отново да втаса за още 15-20 минути.
Загрейте фурната на 200 градуса и сложете хлебчето да се пече за около 45-50 минути.
След изпичане извадете пълнозърнестия хляб от формата и завийте в памучна кърпа, докато напълно се охлади.
След това нарежете пълнозърнестото хлебче с лимец и поднесете с любимо ястие.