Домашни шоколадови вафли

Домашни шоколадови вафли
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Ако обичате шоколадови вафли, просто си ги пригответе у дома"

Необходими продукти

  • вафлени кори - 4
  • локум - 140 грама (1 кутия)
  • за крема
  • тахан халва - 100 грама
  • масло - 100 грама
  • шоколад - 100 грама
  • прясно мляко - 100 мл
  • шоколад - 100 г за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе крема. Сложете дълбок съд на котлона на умерена температура и разтопете маслото в млякото. Прибавете начупения шоколад и натрошената на дребно тахан халва.

Бъркайте докато се разтопят всички съставки и свалете от котлона. Охладете крема и го приберете в хладилник, за да стегне и да се получи с консистенция на течен шоколад.

Нарежете на ситни парченца локума. Разтопете го в микровълновата, като отваряйте и разбърквате през кратки интервали.

Щом локумът се разтопи и вече може да се маже, намажете една от вафлените кори, но внимавайте - разтопеният локум е много горещ. След като намажете една кора, отгоре сложете друга.

Горната кора намажете с крем и захлупете с друга гора. Обърнете намазаните кори и долната също намажете с крем и захлупете с друга кора. Измажете хубаво въшните кори с таханов крем и увийте със свежо фолио.

Приберете да стегнат в хладилника, а отгоре ги затиснете с дъска - така горната кора няма да се повдигне. След няколко часа извадете от хладилник и нарежете в избраната от вас форма.

Разтопете шоколада и потопете готовите домашни вафли. Отново приберете в хладилник за няколко часа.

Домашните шоколадови вафли са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: