Начин на приготвяне
Първо смелете или намачкайте много добре бисквитите. Разтопете маслото и го прибавете към бисквитите.
Прехвърлете сместа във форма за торта с откопчаващ се ринг и притиснете добре с пръти, за да се оформи бисквитен блат.
Разтопете шоколада на водна баня.
Разбийте добре сметаната, като постепенно добавяте и пудрата захар. Към вече охладения разтопен шоколад добавете на три пъти сметаната, като разбърквате добре с шпатула.
Пригответе желатина според указанията на опаковката. Прибавете към получения крем и разбъркайте добре.
Изсипете сместа върху бисквитения блат и сложете шоколадовата торта да стегне в хладилник за поне 4 часа.
Щом бисквитената торта стегне добре, минете с нож по вътрешната страна на стените и махнете ринга. Може да начупите няколко лешника за украса.
Крем сладкишът с бисквити е готов.