Начин на приготвяне
1. В купа смесете сол, джоджен и черен пипер. Натрийте агнешките ребърца с тях и оставете в хладилник за 60 мин. да ги поемат. След това залейте с бирата и оставете за още 2-3 часа.
2. Загрейте фурната на 160. Вземете намазнена тава за печене и сипете в нея месото с получения сос. Имайте предвид, че трябва да поберете и ориза в тази тава.
Покрийте с фолио и печете за 120 мин. на слаб огън. Ако течността изври, долейте вода. На дъното на тава с печеното агнешко трябва да има един пръст сос, за да се получи крехко месо. Ще разберете, че е готово, ако месото започне само да пада от кокала.
3. Нарежете на дребно праза и лука и ги запържете в мазнина със сол, трябва да омекнат. Прибавете почистените и нарязани гъби към тях. След две минути сипете ориза и разбъркайте, докато стане прозрачен.
Овкусете с джоджен, черен пипери и сол. Прехвърлете в тавата при крехките ребърца.
Отделилата се течност от печенето ще го овкусите много-апетитно. Долейте вода според вида ориз, който използвате.
В случай че вкусните ребърца на фурна вече са добили червеникав загар, ги обърнете. Печете за 25 мин. на 180-200 градуса без фолио. Трябва да се поеме течността.
4. Щом е готово, оставете за 5-10 мин., покривайки тавата. Поднесете крехките агнешки ребра с ориз топли.
Добър апетит!