Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.
Обелете лука и го нарежете на не много дребно.
Загрейте дълбок тиган с мазнина и сложете картофите и лука.
Намалете котлона и ги пържете до омекване. Извадете с решетъчна лъжица и заделете.
В купа счупете яйцата и разбийте с тел. Добавете картофите с лука и солта. Разбъркайте с дървена лъжица като леко мачкате и картофите.
В тиган с не залепващо покритие сложете 2 с.л. от мазнината, в която пържихме картофите.
Прехвърлете сместа за тортията. Намалете котлона (при мен на 4 от 1-10).
Изпечете едната страна и с помощта на чиния обърнете и изпечете и другата страна.
Извадете и сервирайте веднага тортилия с лук и картофи.