Начин на приготвяне
Изберете месести и здрави чушки. Преди да започна печенето, аз ги изтърбушвам и почиствам от семките, но вие може да го направите и след това.
Печените чушки сложете в тенджера с капак, за да се задушат. След това го обелете и сложете в тава за около час - така ще се отцедят от излишната течност, която пускат.
Посолете ги със сол и разбъркайте.
На дъното на бурканите сложете по едно кръгче домат, след това наредете чушките, като ги притискате хубаво, но без да ги разкъсвате. Най-отгоре сложете капачка от още един резен домат - киселината в домата стяга чушките и намалява времето за варене.
Затворете бурканите с капачки и ги сложете в тенджера за варене. Сложете кърпа на дъното й, за да се предотврати спукване на бурканите. Налейте вода (топла), която е два пръста над капачките.
Стерилизирайте за половин час, а след като се охладят, приберете бурканите на хладно и тъмно място.
Маринованите печени чушки за зимата са готови.
Коментари
Не са мариновани.