Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата със захарта за няколко минути.
Прибавете олиото и меда и отново разбъркайте.
Погасете содата в една супена лъжица оцет.
Добавете я заедно с канелата и ванилията. Разбъркайте добре.
Пресейте брашното и го добавете на части към сместа, първоначално бъркайки с лъжица. След това доомесете с ръце. Не добавяйте повече брашно. Ще се получи леко лепкаво тесто.
Застелете две тави с хартия за печене.
Пригответе си малко количество олио и с намазнени пръсти късайте от тестото парчета с големина на орех. Оформете топчета и леко сплескате между дланите си.
Наредете бисквитките в тавите, на разстояние една от друга.
Сложете домашните меденки да се пекат в загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути.
Оставете да изстинат напълно и след това декорирайте с разтопен на водна баня шоколад, към който добавих 1 с.л. олио.
От това количество направих 60 броя медени бисквитки.
Весели и споделени празници с Коледни медени бисквити с шоколад!