Спанак по грузински

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Спанак по грузински2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-8

Необходими продукти

  • спанак - 3 кг
  • лук - 3 връзки пресен
  • домати - 400 г
  • сирене - 500 г
  • яйца - 10 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • прясно мляко - 1 л
  • олио - 200 мл
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеният спанак се попарва във вряла подсолена вода за около 30 минути. Оставя се да се отцеди, след което се накълцва на ситно.

Маслото и олиото се смесват и загряват. Пресният лук се нарязва на ситно и се запържва в сгорещената мазнина за около 10-15 минути. Добавят се ситно нарязаните домати и зеленчуците се задушават до изпаряването на водата от доматите.

В дълбока тава се сипват спанакът, задушения лук и домати. Прибавя се натрошеното сирене, ситно нарязан магданоз. Предварително разбитите кисело, прясно мляко и яйца се използват за заливка на останалите продукти.

Ястието се пъха във фурната и се пече около 30 минути на 170 градуса.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: