Начин на приготвяне
Приготвяне на белия блат:
Първата стъпка от приготвянето на вашето домашно брауни е да смесите всички продукти за белия блат в голяма купа, с изключение на шоколада. Содата се гаси в оцета.
Най-лесно се разбърква с дървена лъжица или шпатула. Крайният резултат трябва да бъде гъсто тесто, в което накрая да добавите шоколадовите парченца.
Вземете квадратна форма за печена /20х20 см/, покрийте я с хартия за печен и изсипете сместа. Заравнете с помощта на шпатула и оставете настрани.
Приготвяне на брауни блата:
Повтаряте същото, като единствено оставяте 30 г шоколад, който ще добавите накрая.
Готовата кафява смес за брауни блата се изсипва върху бялата и най-отгоре се разпределят заделените парченца черен шоколад.
Шоколадовият сладкиш се пече за около 27-28 минути в предварително затоплена фурна на 170 градуса. Важно е да спазите това условие, за да може центърът да се запази мек.
Готовото Брауни Ден и Нощ оставете да се охлади. Може да го приберете в хладилник или да съхранявате в кутия.
Имайте предвид, че в първия случай ще стане малко по-твърдо.