Брауни Ден и Нощ

Брауни Ден и Нощ
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
28 мин.
Общо
38 мин.
Порции
16
"Неслучайно това брауни се казва Ден и Нощ - и през деня, и през нощта можем да си го хапваме"

Необходими продукти

  • За белия блат
  • брашно от спелта - 160 г
  • кокосово масло - 70 г разтопено
  • кокосова захар - 75 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • черен шоколад - 25 г начупен
  • сол - щипка
  • ванилия
  • за брауни блата
  • какао - 30 г
  • кокосова захар - 85 г
  • кокосово масло - 75 г
  • брашно от спелта - 100 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • черен шоколад - 55 г начупен
  • вода - 85 мл
  • еспресо - 1 шот /или 1 ч.л. инстантно кафе/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на белия блат:

Първата стъпка от приготвянето на вашето домашно брауни е да смесите всички продукти за белия блат в голяма купа, с изключение на шоколада. Содата се гаси в оцета.

Най-лесно се разбърква с дървена лъжица или шпатула. Крайният резултат трябва да бъде гъсто тесто, в което накрая да добавите шоколадовите парченца.

Вземете квадратна форма за печена /20х20 см/, покрийте я с хартия за печен и изсипете сместа. Заравнете с помощта на шпатула и оставете настрани.

Приготвяне на брауни блата:

Повтаряте същото, като единствено оставяте 30 г шоколад, който ще добавите накрая.

Готовата кафява смес за брауни блата се изсипва върху бялата и най-отгоре се разпределят заделените парченца черен шоколад.

Шоколадовият сладкиш се пече за около 27-28 минути в предварително затоплена фурна на 170 градуса. Важно е да спазите това условие, за да може центърът да се запази мек.

Готовото Брауни Ден и Нощ оставете да се охлади. Може да го приберете в хладилник или да съхранявате в кутия.

Имайте предвид, че в първия случай ще стане малко по-твърдо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: