Шарена каша

КременаКременаНовак
16/10/2009
"И мъжът ви ще хареса каша от коприва, която е поръсена с пресен магданоз и запържена сланинка "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 111
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината се нарязва на дребни парченца и се запържва в собствената мазнина до зачервяване. Прибавя се част от брашното и се разбърква 2 - 3 пъти.

Веднага след това се слага измитата и нарязана на дребно коприва. Задушава се до омекване, посолява се, залива се с гореща вода и се вари на тих огън няколко минути, след което се добавя останалата част от брашното, размито в малко студена вода.

Кашата се оставя да ври още 5 - 6 минути. Отстранява се от огъня и се поднася.

Тази кашата може да се приготви с лобода или спанак вместо с коприва.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар