Пържени свински кюфтета

28/11/2020
"Интересна идея за приготвяне на свински гърди - пробвайте я, няма да съжалявате"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо173
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го смелете на кайма. Добавете яйцето, лука, магданоза, чесъна (нарязани на дребно), подправките, содата и накисната филийка хляб.

Омесете с ръце и оставете в хладилника за един час. Извадете и оформете топки. Сплескайте от двете страни. Изпържете свинските кюфтета в тиган с мазнина до златисто. Извадете и заделете.

Обелете картофите и ги нарежете на едри парчета. Сложете ги в тенджера с вода и ги сварете. Извадете и отцедете. Сложете ги в купа и добавете кравето масло, солта, индийското орехче и млякото. Намачкайте с преса за картофи, за да получите пухкаво картофено пюре.

Подредете в подходяща чиния и сервирайте пържените свински кюфтета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар