Пържени свински кюфтета

Пържени свински кюфтета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
28/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви60 мин.
Общо90 мин.
Порции20
"Интересна идея за приготвяне на свински гърди - пробвайте я, няма да съжалявате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте месото и го смелете на кайма. Добавете яйцето, лука, магданоза, чесъна (нарязани на дребно), подправките, содата и накисната филийка хляб.

Омесете с ръце и оставете в хладилника за един час. Извадете и оформете топки. Сплескайте от двете страни. Изпържете свинските кюфтета в тиган с мазнина до златисто. Извадете и заделете.

Обелете картофите и ги нарежете на едри парчета. Сложете ги в тенджера с вода и ги сварете. Извадете и отцедете. Сложете ги в купа и добавете кравето масло, солта, индийското орехче и млякото. Намачкайте с преса за картофи, за да получите пухкаво картофено пюре.

Подредете в подходяща чиния и сервирайте пържените свински кюфтета.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: