Начин на приготвяне
Разбийте поотделно белтъците и жълтъците, докато придобият пухкава текстура.
Към жълтъците налейте бирата, а след това и брашното на части.
Подправете панировката със сол, чесън на прах и по желание и черен пипер.
Добавете на части към сместа пухкавите белтъци, като разбърквате плавно с шпатула.
Ако панировката ви се види рядка, сложете още брашно.
Непосредствено преди да приготвяте байганетите, извадете студения кашкавал от хладилника.
Нарежете го на едри кубчета - хапки, и всяка завивайте в тънък лист шунка, изрязан в размера на парчето кашкавал. Шунката трябва да полепне добре, затова е важно да е наистина тънък слайс.
Потапяйте парченцата в панировката и пържете в загрятото олио до златисто.
Изваждайте върху кухненска хартия, която да поеме мазнината от пърженето.
Поднесете топли тези вкусни байганети с шунка и кашкавал и хапвайте за мезе с чаша бира или вино.
Добър апетит!