Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Блини от попарено тесто

Блини от попарено тесто

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Блини от попарено тесто
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Вкусни блини от попарено тесто, чиято рецепта благородно си открадваме от руската кухня"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 10 с.л.
  • мед - 10 с.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете предварително всички продукти поне час на стайна температура.

Разбийте яйцата със захарта на гъста пяна. Добавете олиото и отново разбъркайте за кратко.

Пресейте брашното и заедно със солта прибавете към яйчената смес.

Накрая сложете и млякото. Не прекалявайте с бъркането, защото рискувате блините да се получат по-жилави.

Кипнете водата и в нея сложете содата. Веднага с тази течност подарете сместа за блините.

С дървена или силиконова бъркалка разбъркайте и се опитайте да стопите, ако има останали бучки. Оставете сместа за 15 минути.

Изпечете блинте по стандартния начин от двете страни. Използвайте тиган за палачинки или такъв с незалепящо дъно.

Силата на котлона не бива да е максимална. Аз ги пека на 7-ма от 9 степени.

Още топли, намажете блините от попарено тесто обилно с масло.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: