Начин на приготвяне
Оставете предварително всички продукти поне час на стайна температура.
Разбийте яйцата със захарта на гъста пяна. Добавете олиото и отново разбъркайте за кратко.
Пресейте брашното и заедно със солта прибавете към яйчената смес.
Накрая сложете и млякото. Не прекалявайте с бъркането, защото рискувате блините да се получат по-жилави.
Кипнете водата и в нея сложете содата. Веднага с тази течност подарете сместа за блините.
С дървена или силиконова бъркалка разбъркайте и се опитайте да стопите, ако има останали бучки. Оставете сместа за 15 минути.
Изпечете блинте по стандартния начин от двете страни. Използвайте тиган за палачинки или такъв с незалепящо дъно.
Силата на котлона не бива да е максимална. Аз ги пека на 7-ма от 9 степени.
Още топли, намажете блините от попарено тесто обилно с масло.