Начин на приготвяне
1. Пресейте брашното, пудрата захар и бакпулвера в купа и към тях налейте разтопеното масло, олиото и меда, леко разтворен във водичката. По желание си добавете допълнителен аромат по избор - ванилия или канела.
2. Замесете гладко тесто, завийте го във стреч фолио и приберете в хладилник за 30 минути, за да стегне.
3. Разточете тестото върху набрашнен плот и изрежете кръгли или различни по форма меденки. Подредете в тавичка и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна.
Изрезките съберете в топка и отново разточете и изрежете формички.
4. Изпечете за 15 минути или докато забележите, че почервенеят по ръбчетата. За да се приготвят равномерно, всички меденки трябва да са с еднаква дебелина.
5. Когато извадите от фурната, оставете да изстинат напълно, за да се втвърдят.
Тези меденки могат да се приготвят и без бакпулвер. Стават по-хрупкави и много вкусни!
За радост на малки и големи икономичните меденки са лесно и достъпно удоволствие за хрупкане по всяко време.
Да ви е сладко!