Свински гърди на фурна с бира

Аника ВойтАника Войт
Експерт
183
650
1k
22
1
12/11/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо138
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински гърди - 700 г (без кост)
  • бира - 200 мл (може светла, може и тъмна)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 /2 с.л.
  • чубрица - 1/2 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • лимон - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и ако не е направено на порции, го нарежете. Подсушете го с домакински салфетки и поставете в сух съд.

В отделна купа пригответе маринатата за месото. Сложете майонезата, солта, черния и червения пипери чубрицата. Разбъркайте добре. Изцедете и сока на половин лимон.

Тази смес добавете към свинските гърди. В ръце разбъркайте добре, така че месото да се овкуси от всички страни. Завийте с фолио и оставете в хладилника поне един час.

След като месото престои в маринатата, го подредете в тава. Сипваме бирата и отново покриваме с домакинско фолио.

Печем на 200 градуса за около час. След което откриваме тавата и запичаме месото за още 20-30 минути.

Свински гърди на фурна с бира - един прекрасен завършек на вечерта.

Към печеното свинско може да сервирате и картофена салата с праз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар