Сушени домати

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6513k2k6271
Сушени домати
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
09/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене600 мин.
Общо605 мин.
Порции1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За целта са необходими месести, не много едри домати. Такива са доматите от сорт Рома.

Измиват се, подсушават се и се разрязват на две. Разрязаните половинки се нареждат в плитка тава, покрита с хартия за печене.

Доматите се поръсват със сол, прясно смлян черен пипер. Отгоре им може да се нарежат пресните подправки, но аз предпочетох да ги сложа в бурканчето заедно със зехтина.

Доматите се сушат във фурна на 100 градуса за около 10 часа. Времето за сушене зависи от това колко вода съдържат.

Когато краищата им се набръчкат и подвият навътре, а вътрешността им е почти суха, доматите са готови.

Не бива да се оставят да придобият кафеникав цвят, защото това би означавало, че са препечени.

Сушените домати се нареждат в сухо стъклено бурканче, а между тях се поставят листа пресен босилек, риган и нарязани скилидки чесън.

Бурканчето се допълва със зехтин, като той изцяло трябва да ги покрива.

Съхраняват се на тъмно и хладно място за около няколко месеца.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: