Салата от картофи, червено цвекло и моркови

Марина
Марина
Новак
24/10/2011
"Ако даваха Оскар за най-вкусна и здравословна салата, това непременно щеше да бъде нашия фаворит!"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 415
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото, картофите и морковите се измиват и обелват. Цвеклото се нарязва или на кубчета, или на продълговати резенчета за да се свари по - бързо. Слага се в съд с малко вода и малко сол да ври.

Картофите се нарязват на средни парчета, морковите на кръгчета. Когато цвеклото леко почне да увира, се добавят морковите и картофите. От време на време се разбърква, за да могат картофите да се оцветят в червено.

Когато е готово, се сваля от огъня, ако има нужда се отцежда останалата вода.

Подправя се с лимонов сок и сметана по желание.

Добавят се нарязаният лук и магданоз.

Рейтинг

5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Наталиа Петрова
този път добавих и лук.
0
0
макъшка
макъшка
27.10.2011 13:55
Да, и се нарича винегрет (руска кухня).
0
0
Силвия Йотова
Силвия Йотова
25.10.2011 08:58
Тази салата може да се направи и кисела, вместо сметана се добавят кисели краставички на кубчета и се овкусява с оцет и олио - става невероятна.
1
0