Начин на приготвяне
Настържете тиквичките и ги разбъркайте с 1 лъжичка сол. Оставете ги за 1 час, за да отделят течността си и след това хубаво отцедете и изстискайте.
Тази стъпка е важна и от нея ще зависи колко гъста ще стане сместа за вашите кюфтета от тиквички, затова постарайте се да отцедите много добре.
Към тиквичките сложете 4 с.л. от филираните овесени ядки, а останалото по-голямо количество пуснете да се смели в блендер.
Накълцайте на ситно пресния зелен лук и магданоза. Така и така сте изцапали блендера, затова направо може да смелите и тях в него.
Сложете всичко при тиквичките, налейте млякото, добавете и сирене по желание и хубаво омесете.
Ако не сте отцедили перфект но тиквичките, може да се наложи да добавите още овесено или друго брашно, за да сгъстите дотолкова, че да ви е лесно да оформите зеленчуковите кюфтенца.
Подредете ги в тава - намазнена или покрита с хартия за печене. Поръсете със зехтин и изпечете до златисто в загрята на 180 градуса фурна.
Лесни, вкусни и здравословни кюфтета!
Хапвайте кюфтетата от тиквички на фурна без яйца задължително топли на момента (но не претоплени), за да се насладите на апетитната им хрупкава коричка.
Добър апетит!