Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват много добре.
Почистват се от двете страни и се нарязват на дребни кубчета. Слагат се в тавата, в която ще се готви ястието.
Лукът се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Прибавя се към тиквичките.
Заливат се със студена вода и зехтин.
Задушават се 60 мин. на 160 градуса, като се разбъркват периодично.
Оризът се измива много докато водата се избистри. След като тиквичките и лукът се задушават, се прибавя оризът и 3 ч.ч. топла вода.
Пече се 20 мин., след което се прибавя 2 бр. яйца, които са разбити на пяна. Разбърква се много добре. Прибавя се магданозът, копърът и солта.
Разбърква се много добре. Прибавя се 3 ч.ч. топла вода.
Пече се 10 мин., след което се прибавя 2 ч.ч. топла вода. Пече се 20 мин., след което запеканката се залива с разбитото кисело мляко и 2 бр. яйца.
Пече се 20 мин. на 180 градуса.
Оризът с тиквички и яйца е готов.