Начин на приготвяне
За тази вкусна запеканка се сипва се около 3 литра вода в тенджера. Оставя се да заври. Добавят се макароните. Варят се според указанието на пакета.
Броколито се измива и нарязва на снопчета. Спанакът се измива.
5 минути преди да се отстранят макароните от котлона, се добавят броколите и спанакът. Когато са готови, всички продукти се изсипват в гевгир.
Заливат се обилно със студена вода. Оставят се да се отцедят. Изсипват се в йенска тенджера. Добавят се царевицата и заешкото месо. Овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се олио.
Всичко се разбърква добре и се слага във фурната да се пече.
Киселото мляко се слага в голяма купа. Добавят се яйцата и содата бикарбонат. Разбива се. Добавя се брашното и отново се разбива.
Кашкавалът се настъргва. Добавя се в сместа. Добавя се малко сол и сухият магданоз. Разбърква се.
Макароните се заливат с готовата заливка. Запеканката с макарони и спанак се пече до загар.