Веган кюфтенца с нахут

15/09/2020
"Още веднъж потвърждаваме, че веганите могат да се похвалят с много вкусни рецепти - тази за нахутените кюфтенца е една от тях"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо216
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се измива, отцежда от водата и се пасира с чесъна и зехтина.

При нужда добавете 2-3 лъжици вода. Картофите се сваряват и намачкват с преса.

Към тях се добавят смленият нахут, нарязаният на ситно лук, подправките и галетата. Сместа се оставя за 2 часа в хладилника.

Оформят се фалафел кюфтенца, които се овалват леко в галета, нареждат се върху тава, застлана с хартия за печене, и се пекат в загрята на 200 градуса фурна за около 20-30 минути.

След като хванат златиста коричка, веган кюфтенцата с нахут се обръщат, за да се изпекат и от долната страна.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар