Начин на приготвяне
1. Намачкайте в купа два от добре узрелите и меки банани с лимоновия сок и щипка сол. С третият ще гарнираме готовите бананови палачинки.
2. Налейте млякото и хубаво разбъркайте. Вместо соево мляко може да използвате бадемово или кокосово.
3. Сипете две лъжици зехтин и брашното и бъркайте до хомогенна смес без бучки. Ако е гъста, разредете с малко вода. Консистенцията трябва да е все пак малко по- гъста от на смес за обикновени палачинки.
4. Загрейте малък тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Намазнете с лъжица зехтин и сипете от сместа, разпределяйки равномерно на сравнително тънък пласт.
Печете около минутка или до златист загар и обърнете палачинката да се запече и от другата страна.
Процедирайте така до привършване на сместа.
5. Нарежете на кръгчета третия банан и гарнирайте с него вкусната веган закуска.
Поръсете с карамелена заливка както плода, така и самите вкусни бананови веган палачинки.
Да ви е сладко!