Начин на приготвяне
Измити рибките се почистват от дръжките, набождам тук-там с нож и нареждам в буркани с винт.
Сипва се по 1 с.л. сол, 1 с.л. захар, по 1 аспирин, стрит на прах, и наливам оцет малко под чертата.
Когато нареждам във всеки буркан, добавям по 1 обелен и нарязан на кръгчета морков и стрък магданоз.
Загрява се вода и пълня до горния ръб.
Затварям с капачка лютите чушки в буркани и обръщам няколко пъти буркана, да се смесят съставките.
Туршията от сурови чушки рибки без варене се съхранява на хладно!
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за люти чушки рибки или тези апетитни люти чушки без варене.
Коментари