Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Есенна туршия с камби

Есенна туршия с камби

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Есенна туршия с камби
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Време е да приветстваме есента с тази чудна туршия, която подхожда идеално на всяко ястие"

Необходими продукти

  • камби - между 2 и 3 кг
  • моркови - 10 бр.
  • карфиол - 1 голяма глава
  • целина - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • марина
  • оцет - 1 бутилка (винен 6 %)
  • вода - 9 чаши
  • сол - 1 ч.ч.
  • захар - 2.5 ч.ч.
  • мед - 3 с.л.
  • бахар - 1 с.л.
  • черен пипер - 1.2 пакет
  • дафинов лист 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити и почистени се нарязват камби на полумесеци, моркови на кръгчета, карфиол на розички, целина и магданоз на ситно.

В голяма тенджера смесваме винен оцет 1 бутилка, вода - чашата е 200 мл, сол, захар и подправките.

Загрява се и бъркаме да се разтопи захарта и солта, сваляме от котлона и добавяме мед, може и на вкус с подправките.

Смесваме в голям съд нарязаните зеленчуци и пълним в буркани до гърлото.

С черпак пълним с топла марина, да покрие зеленчука, и затваряме с капачка.

Нареждаме в голям казан, заливаме със студена вода и варим за 10 минути от завирането на водата.

Изваждам и обръщам туршиите с капачката надолу.

Съхраняваме на хладно за зимата есенната туршия с камби!

Чудесна туршия за една ракия!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: