Начин на приготвяне
1. Сварете картофите в леко подсолена вода. Обелете ги и намачкайте с две лъжици масло, сол и черен пипер.
Оставете да изстинат, но ненапълно.
2. Чукнете яйцето, добавете магданоза, галетата, настъргания чесън и много ситно нарязаните гъби. Разбъркайте и оставете сместа в хладилник, за да стегне.
3. По желание можете да изпържите крокетите дирекно така, правейки топчета, не съвсем с идеална форма и пускайки ги в сгорещеното олио.
Другия вариант е да панирате с яйце и брашно, а ако желаете и с галета.
Аз обикновено ги правя в първия вариант, тъй като сместа е по-мека и трудно се оформят, за да могат да бъдат оваляни в брашно и яйце. Но ако искате да ги направите така може да си сгъстите сместа с повече картофи или галета.
4. Пържете картофените крокети с гъби до златисто и изваждайте върху кухненска абсорбираща хартия.
Олиото ви трябва да е добре нагорещено, за да не се напояват с много мазнина.
5. Поднесете с млечно-майонезен чеснов сос и консумирайте крокетите топли.
Добър апетит!