Начин на приготвяне
Измийте добре картофите и ги разрежете на две половинки без да ги белите. Сварете до готовност в подсолена вода за около 30 минути.
Оставете леко да се охладят и издълбайте вътрешността им, като оставите около сантиметър борд.
Издълбаното заделете, ще ви трябва за плънката. Посолете със сол и черен пипер и сложете по парче масло във всяка лодка картоф.
Нарежете бекона и сушените домати на дребни парчета.
Загрейте малко олио и запържете първо бекона. След това прибавете доматите и крема сиренето. Накрая сложете останалото от картофите, разбъркайте и махнете от котлона.
С тази смес напълнете картофите.
Нарежете гаудата или настържете на едро ренде. Поръсете върху плънката и сложете да се пекат в загрята фурна за 20-30 минути.
Поднесете пълнените картофи с бекон на фурна топли, поръсени с малко пресен магданоз.