Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лесна Печена Лютеница

Лесна Печена Лютеница

НикиНики
Новак
2358413k
Лесна Печена Лютеница
Снимка: Геновева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
260 мин.
Порции
10
"Лесна печена лютеница и невероятно вкусна"

Необходими продукти

  • домати - 2 кг.
  • пипер - 3 кг.
  • моркови - 500 г
  • лук - 2 бр.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • сол - 3 с.л.
  • оцет - 1/3 ч.ч.
  • олио - 1 - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите и течните подправки са ориентировъчни, разбира се - всеки има различен вкус и може да добави, колкото желае.

Доматите, лука и морковите обелваме, пипера почистваме от дръжките и семките.

Всичко нарязваме на малки парченца, поставяме в дълбока тава.

Добавяме захарта, солта, оцета и олиото. Разбъркваме добре.

Покриваме тавата с алуминиево фолио, но краищата не трябва да са подвити, за да може водата да извира.

Поставяме във фурната и печем на 220°C, зеленчуците трябва да останат само на мазнина.

По време на печенето, е хубаво да се разбъркат 5-6 пъти.

Щом течността е извряла, вадим тавата и оставяме, зеленчуците леко да се охладят.

Пасираме с пасатора продуктите. Насипваме вкусната лютеница в бурканчета и стерилизираме за 15 минути. Вадим и обръщаме с капачките надолу.

Така бързо и лесно, без да се печем на огъня, имаме лесна печена лютеница.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: