Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Пухкави кифли с масло и кренвирш

Пухкави кифли с масло и кренвирш

Пухкави кифли с масло и кренвирш
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • брашно - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • мая - 25 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - щипка
  • масло - 2 с.л разтопено
  • още
  • краве масло - бучка
  • кренвирши - 1 - 2 бр.
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче. Добавете вътре всички продукти и замесете меко тесто.

Завийте с памучна кърпа и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.

Готовото тесто разделете на топки от по 100 г. Всяко разточете на елипса. Намажете с размекнатото краве масло.

В единия край поставете парче кренвирш и завийте на руло.

Готовите домашни кифли подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Оставете на топло, за да втасат още веднъж. Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко.

Загрейте фурната на 170 градуса и печете до готовност.

Извадете, оставете леко да се охладят и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: